fbpx

Вино и любов

Трифон Зарезан и Свети Валентин

Месец февруари свързваме с вино и любов! Два празника, които ни разкъсват между вековните български традиции и актуалните западни тенденции, които все по-осезаемо стават част от живота ни

Отговорът е: нека има от всичко по много, защото да създадеш хубаво вино е изкуство, а изкуството се прави с любов! 

А когато комбинираме хубаво червено вино със страстна и изпепеляваща любов, то резултата … оставяме на Вашето въображение. Така, че нещата са свързани и затова вместо да дебатираме кой празник да изберем – Трифон Зарезан или Свети Валентин, то нека се отдадем на вино и любов.

Важното е да се чувстваме специални и щастливи, затова е добре да отделим повече време за себе си, за да изглеждаме зашеметяващо красиви … уверени и окрилени, да се настроим на романтична вълна, но да бъдем най-вече себе си… 

Екипът на Bliss Nature ще е както винаги всеотдаен и ще сподели с Вас тайните си за натурална красота за празниците на Виното и любовта! 

Виното и неговите благотворни качества са открити преди векове. За гладка и красива кожа, римляните се къпели във вани с червено вино, а гърците от древна Елада смесвали божествения еликсир  с разнородни билки с които масажирали лицето и тялото си, за да запазят  младостта.

В съвременния свят винотерапиите са сред най-скъпите и актуални методи за разкрасяване. Предлагат се множество SPA  процедури и подмладяващи продукти на винена основа. Твърди се, че съдържащият се в червеното вино полифенол – ресвератрол (мощен антиоксидант), е в пъти по-ефективен при предпазване от бръчки, отколкото витамин Е. Добрата новина е, че ако нямате кожен проблем, който да налага специални дерматологични процедури,  не е нужно да посещавате салон за красота, защото подобни подмладяващи процедури са достъпни и в домашни условия. Нужни са ни само няколко натурални съставки и малко свободно време. 

Червеното вино се прилага успешно и в грижата за косата. То може да я съживи, да възстанови блясъкът и копринената и мекота. Изключително ефективно при косопад.

В месеца на виното и любовта … екипът на Bliss Nature призовава

Да се обичаме и даряваме любов без повод, от сърце, не само днес, а всеки ден!

Да бъдем влюбени в усмивката на утрото, в птичето което наблюдаваме от заскрежения си прозорец или в нежното кокиче, самотно сгушено в зимната градина.

Да бъдем влюбени в малките неща и в големите мечти, да вярваме в доброто и да се стремим към него през целият си житейски път.

Да обичаме околната среда и да и помагаме да се възстановява, защото грижата за природата е грижа за нас самите!

Още от блога